Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Afsluiting Michaël Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar in Noordwijk

Noordwijk – Op zaterdagmiddag 21 november wordt op grootse wijze het Michaël Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015 afgesloten in de fraaie rooms-katholieke St.-Jeroenskerk te Noordwijk. Er bevinden zich daar twee Maarschalkerweerd-orgels, die recent geplaatst en gerestaureerd zijn door Adema’s Kerkorgelbouw. Deze beide orgels zijn bij uitstek geschikt voor de uitvoering van romantische orgelmuziek.

Romantische orgelmuziek in lezing, concert en masterclass
Romantische orgelmuziek staat centraal in deze middag, die de organisten Anton Doornhein, Paul Houdijk en Eric Koevoets vorm geven. Zij leiden van 13.00 tot 15.00 uur een Masterclass voor amateurorganisten, die ook toegankelijk is voor toehoorders. Paul Houdijk geeft om 15.15 uur een Maarschalkerweerd-lezing, waarin hij de plaats van de orgelmaker Michaël Maarschalkerweerd in de romantiek toelicht. De drie organisten sluiten het gezamenlijk om 16.00 uur af met een concert op beide orgels. Zij spelen romantische werken van onder anderen Widor, Schumann, Lefébure Wely en Boëllmann. Het herdenkingsjaar wordt beëindigd met een feestelijke borrel.

Aanmelding deelnemen en bijwonen van masterclass
Amateurorganisten, die willen deelnemen aan de Masterclass, wordt gevraagd een romantisch werk van maximaal 8 minuten voor te bereiden. De naam van dit stuk, hun persoonlijke gegevens (naam, geboortedatum, woonplaats en e-mailadres) de genoten orgelopleiding, de naam van de huidige en mogelijk eerdere docent dienen uiterlijk 7 november ingezonden te worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Toehoorders, die rondom het orgel willen plaatsnemen, kunnen zich tot 20 november aanmelden op genoemd e-mailadres, zodat zij verzekerd zijn van een plaats.

Waar en wanneer?
Het slotevenement van het Michaël Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015 op 21 november a.s. vindt plaats in de St.-Jeroenskerk, Van Limburg Stirumstraat 24 te Noordwijk. De kerk is geopend vanaf 12:30 uur. Gedurende de middag zijn er hapjes en drankjes te koop en is er informatie over Maarschalkerweerd in te zien. De gehele middag is vrij toegankelijk.

Zie ook www.maarschalkerweerd.info

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden