Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Excursie Nijmeegese Orgelkring naar Delft op zaterdag 29 augustus 2015

Orgel Maria van Jessekerk, Delft Orgel Maria van Jessekerk, Delft Foto: Elbertse Orgelmakers

De jaarlijkse dagexcursie van de Nijmeegse Orgelkring wordt op zaterdag 29 augustus gehouden en voert dit keer naar het centrum van de stad Delft, naar vier fraaie orgels uit de negentiende eeuw, die zich bij uitstek lenen voor het romantisch orgelrepertoire.
De excursie start in de neogotische Maria van Jessekerk. Het omvangrijke hoofdorgel in deze kerk is in 1893 gebouwd door Michael Maarschalkerweerd – een van de meest toonaangevende orgelbouwers van rond 1900, die dit jaar speciale belangstelling geniet omdat hij honderd jaar geleden overleden is.
Na de lunch gaat de excursie naar de Oude Kerk waar organist Bas de Vroome gastheer zal zijn. In deze kerk, beroemd om zijn scheve toren, bevinden zich twee orgels van de firma Bätz-Witte: het indrukkende monumentale hoofdorgel uit 1857 en een aanzienlijk kleiner orgel dat oorspronkelijk voor de zgn. Armenkerk in Delft gebouwd was en in 1962 in de noordelijke beuk van de Oude Kerk is geplaatst.
Tegenover de Oude Kerk is het befaamde Prinsenhof gelegen, de voormalige residentie van prins Willem van Oranje. De kapel in de prachtige historische gebouwencomplex herbergt een Bätz-Witte-orgel met een heel eigen klank.

Vertrek uit Nijmegen: 8.15 uur
Terugkeer in Nijmegen: 18.30 uur

De kosten bedragen € 60 per persoon. Daarvoor krijgt u vervoer per touringcar, koffie met gebak, een lunch, documentatie, deskundige begeleiding, demonstratie en bespeling van de orgels. Donateurs die € 40 of meer doneren, krijgen € 10 korting op de excursieprijs.
U kunt zich voor deze dagexcursie aanmelden door een bericht te sturen naar:
Marcel Grol, Burchtstraat 7, 6511 RA Nijmegen, of - liever nog - een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder gelijktijdige overmaking van het verschuldigde bedrag op de rekening van de orgelkring: NL53 RABO 0127 959 270 t.n.v. penningmeester Nijmeegse Orgelkring  o.v.v. dagexcursie 2015. Vermeld bij de betaling duidelijk uw naam en adres i.v.m. de bevestiging en de informatie die u begin augustus zal worden toegezonden.

Info: www.nijmeegseorgelkring.nl

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden