Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Masterclass in Orgelmuseum over de Nederlandse muziekcultuur

Zaterdagmiddag 15 september zal organist Jaap Jan Steensma in het Orgelmuseum te Elburg een masterclass geven over de Nederlandse muziekcultuur van de zeventiende en achttiende eeuw. Bij de masterclasses in het museum wordt steeds één onderwerp uit de orgel- of muziekgeschiedenis diepgravend behandeld door een deskundige, omlijst door beelden en/of muziekfragmenten die samen worden beluisterd en door de deskundige van commentaar worden voorzien.

Steensma zal in zijn masterclass vanzelfsprekend ingaan op het kerkorgel, maar ook huiselijke muziekcultuur komt aan de orde. Daarbij is tevens aandacht voor koraalboeken, improvisatiecultuur en de invloed van orkestmuziek. Uitgegaan wordt van berichten van tijdgenoten in Nederlandse archieven en van berichtgeving van bijvoorbeeld buitenlandse toeristen. Steensma zal zijn masterclass omlijsten met muziekfragmenten, waarvan een aantal door hemzelf gespeeld zal worden.

De toegang voor de masterclass bedraagt € 10 per persoon. Belangstellenden wordt met klem verzocht zich (ruim) vantevoren aan te melden, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., alternatief via 0525 68 4220 (tijdens openingstijden van het museum). Zonder aanmelding kan helaas geen toegang worden verleend.

Aanvang 14.00 uur. Inclusief een pauze met koffie/thee duurt de masterclass tot circa 16.00 uur.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden