Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Internationaal Orgelfestival Den Haag 2018

Den Haag, Grote Kerk, Metzler-orgel Den Haag, Grote Kerk, Metzler-orgel Foto: Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag

Het Internationaal Orgelfestival, dat jaarlijks in de Haagse Grote Kerk wordt georganiseerd, behoort al meer dan 25 jaar tot de gerenommeerde orgelconcertseries in Nederland. Het festival van dit jaar bestaat uit drie interessante concerten, waarin (inter)nationale toporganisten het Metzler-orgel van de Grote Kerk bespelen.

Het openingsconcert op dinsdag 21 augustus wordt gegeven door Matthias Havinga, organist van de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk in Amsterdam. Naast werken van klassieke componisten als Bach en Mendelssohn, waaronder enkele transcripties, heeft de concertgever ook minder bekend twintigste-eeuws repertoire van de Estse componist Arvo Pärt en de Nederlandse componist Wim de Ruiter geprogrammeerd.

Simon Johnson verzorgt op donderdag 23 augustus het tweede concert. Johnson is hoofdorganist van St. Paul’s Cathedral in Londen. Zijn concertprogramma bevat werken van Bach en van Engelse en Nederlandse componisten uit een periode van vier eeuwen, waarmee de veelzijdigheid van het Metzler-orgel wordt gedemonstreerd.

Bij het slotconcert op zaterdag 25 augustus kunt u luisteren naar de titulair organist van de Grote Kerk, Ben van Oosten, m.m.v. Ellen Corver (piano). Zij spelen solistisch (Bach, Debussy, Franck) en als duo in de ‘Ballade’ van Marcel Dupré en in ‘Confluences’ (2017) van de Haagse componist Roel van Oosten, die ook aanwezig is bij dit concert.

De concerten beginnen om 20.15 uur (kerk open: 19.45 uur).

Voor verdere informatie:
www.orgelconcertengrotekerk.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden