Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Heringebruikname koororgel Westerkerk met muziek van Manneke

Amsterdam, Westerkerk, koororgel Amsterdam, Westerkerk, koororgel Foto: www.westerkerk.nl

Op zaterdag 1 en zondag 2 september wordt het koororgel in de Amsterdamse Westerkerk na een restauratie, waarbij vooral het mechaniek gereviseerd is, weer in gebruik genomen. Deze ingebruikneming wordt aangegrepen om twee werken die Daan Manneke in de jaren 2015 en 2018 voor Jos van der Kooy componeerde, opnieuw uit te voeren. Het betreft de composities Ligatura (versie voor panfluit en orgel) en Le  Bouquet (muziek over psalmen uit het Geneefse Psalter).

Op zaterdag 1 september (15.30 uur, toegang vrij) worden deze composities uitgevoerd tijdens een concert waar ook werken van Sweelinck en Bach zullen klinken. Medewerking verlenen Matthijs Koene (panfluit), Elena van Slogteren (sopraan), Evan Bogerd en Jos van der Kooy (orgel).
Het werk Le bouquet zal ook uitgevoerd worden tijdens de kerkdienst op zondag 2 september (10.30 uur), waarin voor zal gaan prof.dr. Henk de Roest. Medewerking verlenen Elena van Slogteren (sopraan), Evan Bogerd en Jos van der Kooy (orgel).

Op woensdag 26 september (aanvang: 20.00 uur) zal Jos van der Kooy een lezing geven over de geschiedenis van de orgels in de Westerkerk en de instrument ook bespelen. Hij gaat in op de recente restauratie van het koororgel en komende restauratie van het hoofdorgel. Bezoekers zullen met hem mee naar boven gaan om te zien waar en hoe het hoofdorgel wordt bespeeld.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden