Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Gerben Budding hoofdorganist Sint-Janskerk Gouda

Gerben Budding hoofdorganist Sint-Janskerk Gouda https://gerbenbudding.nl

Het college van Kerkrentmeesters van de Protestantse Kerk Gouda heeft Gerben Budding (1987) uit Rhenen per 1 juli 2018 benoemd als nieuwe hoofdorganist van de St.-Janskerk te Gouda. Daarmee wordt hij de opvolger van Christiaan Ingelse, die op 30 juni na een periode van dertig jaar afscheid zal nemen.

In de benoemingsprocedure werden uit de 22 ontvangen sollicitaties uiteindelijk 5 kandidaten toegelaten tot het proefspel voor een adviescommissie van professionele kerkmusici bestaande uit Bas de Vroome, Jan Hage en Gerrit Christiaan de Gier. Op basis van de eindbeoordeling werd Gerben Budding unaniem voorgedragen voor benoeming.

Momenteel is Gerben hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en stadsorganist van Gorinchem. In Gouda zal hij ook worden aangesteld als stadsorganist, een titel die op 1 juli 2017 door de gemeente Gouda opnieuw is ingesteld en automatisch verbonden is aan de functie van hoofdorganist van de St.-Janskerk.

In de St.-Janskerk zal Gerben o.a. het drieklaviers Moreau-orgel uit 1736 bespelen tijdens de kerkdiensten van de Protestantse Kerk Gouda. Ook zal hij als lid van de muziekcommissie van de Stichting Goudse Sint Jan mede invulling geven aan de jaarlijkse concertserie waarin de hoofdorganist traditiegetrouw het openings- en het slotconcert voor zijn rekening neemt. Het openingsconcert van de serie voor dit jaar zal op 30 juni worden ingevuld door Christiaan Ingelse. Het slotconcert zal op 25 augustus worden verzorgd door Gerben Budding.

Gerben Budding ontving zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden