Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Cursus Orgelkunde 2018 - Orgelpark

Het Utopa Barokorgel Het Utopa Barokorgel Foto: Orgelpark

Op 21 maart jongstleden werd in het Orgelpark te Amsterdam het Utopa Barokorgel in gebruik genomen. Dit instrument is geïnspireerd op het Hildebrandt-Orgel in Naumburg en waaraan J.S. Bach in 1746 persoonlijk zijn goedkeuring heeft gegeven.

Vanaf dinsdag 10 april start in het Orgelpark de zesdelige cursus Het orgel: een muzikale tijdmachine waarin uiteenlopende aspecten van dit nieuwe, historisch zo interessante barokorgel worden belicht. Onderwerpen die de revue passeren: wat zijn de ideeën achter het Utopa Barokorgel, hoe verhoudt het zich tot ‘echte’ barokorgels en op welke manieren inspireert het tot nieuwe muziek? Ook de techniek die in het orgel verborgen gaat, komt aan de orde.

De cursus bestaat uit zes colleges van elk tweemaal drie kwartier, gescheiden door een pauze. Elk college wordt geopend en afgesloten met een beknopt concertje door de organist ‘van de dag’, onder wie Adriaan Hoek, Jacob Lekkerkerker, Robert van Heumen, Edith Yam, Annelies Focquaert en Henk Verhoef.
De cursus wordt gegeven door Hans Fidom, artistic researcher van het Orgelpark en bijzonder hoogleraar Orgelkunde aan de VU.

De kosten van de cursus bedragen € 70. Daarmee is de cursist GastVriend van het Orgelpark en heeft hij/zij tevens gratis toegang tot alle concerten tot aan de zomer.

Meer inhoudelijke informatie vindt u via deze link.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden