Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Audities orgelstudenten voor NJO Muziekzomer

Het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) houdt ten behoeve van de aankomende ‘NJO Muziekzomer’ voor het eerst in haar geschiedenis audities voor organisten die aan een conservatorium studeren. Conservatoriumstudenten krijgen tijdens NJO projecten de kans om te werken in een professionele omgeving onder leiding van diverse hooggekwalificeerde coaches en dirigenten.

De audities worden gehouden voor het programma met het  NJO Symfonieorkest 2 o.l.v. Antony Hermus. Naast het Vijfde pianoconcert van Ludwig van Beethoven (met solist de pianist Joseph Moog), wordt namelijk de Alpensymfonie (opus 64) van Richard Strauss uitgevoerd, die een orgelpartij heeft. Aan dit programma wordt gewerkt van 14-20 augustus, waarbij het laatste concert zal plaatsvinden in het Concertgebouw.

De audities voor orgel zullen plaatsvinden op 13 juni in het Orgelpark te Amsterdam, waarbij kandidaten als solowerk het eerste deel (Allegro) uit de Zesde Symfonie (Op. 42 nr. 2) van Charles-Marie Widor dienen uit te voeren. Vervolgens moeten zij de orgelpartij uit de Alpensymfonie van Strauss ten gehore brengen. (Kandidaten kunnen de bladmuziek downloaden via de NJO website). Het solowerk dient uitgevoerd te worden op het Verschueren-orgel, en de orkestpartij op het Sauer-orgel (speeltafel beneden in de zaal).

Tijdens de auditie worden de kandidaten getest op reactievermogen door hem/haar te laten reageren op de dirigent via cameracontact, zoals dat tijdens de concerten ook het geval zal zijn.

Er zal een registrant aanwezig zijn om de kandidaten tijdens de uitvoering van het solowerk bij te staan.

Er is plaats voor maximaal 6 kandidaten. Bij meer aanmeldingen wordt geselecteerd aan de hand van informatie op het inschrijfformulier.

Kandidaten dienen te studeren aan een conservatorium in Nederland of België, niet jonger te zijn dan 18 jaar en niet ouder dan 26 jaar per 23-07-2018. Het is voor docenten mogelijk om bij zijn/haar pupil aanwezig te tijdens de auditie. Het NJO maakt opnamen van alle audities. Na afloop van de audities is het mogelijk voor de auditant om de opname op te vragen.

 Orgelstudenten kunnen zich aanmelden tot 25 mei 2018 via de NJO website (Musici). Hier kan men ook aanvullende informatie over de audities vinden, evenals de voorwaarden voor deelname aan NJO projecten en het auditiereglement.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden