Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Orgelfestivaljaar Soest

Janine Jansen en Gonny van der Maten Janine Jansen en Gonny van der Maten

Op vrijdag 12 januari a.s. gaat in de Oude Kerk van Soest om 20.00 uur officieel  het Orgelfestivaljaar van start ter gelegenheid van de plaatsing van een nieuw orgel, gebouwd door Van Gruisen-Van Oeckelen in 1811/1857 en nu volledig gerestaureerd. Tijdens deze opening, waarbij zowel orgeladviseur Dirk Bakker als orgelbouwer Hans Reil een toelichting zullen geven, zal er een film vertoond worden over de restauratie van het orgel. Daarnaast wordt het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde gedenkboek gepresenteerd.

Gonny van der Maten zal het orgel bespelen met muziek van o.a. A.P.F. Boëly, A. Guilmant, F. Mendelssohn Bartholdy, J.S. Bach, J. Brahms en J. Stanley.

Na deze openingsavond volgen nog vele prachtige concerten en activiteiten rondom het orgel in de Oude Kerk. Een compleet overzicht is te vinden op www.oudekerksoest.nl,

Zaterdag 13 januari zal er  ’s middags om 15.30 uur een benefietconcert gegeven worden in de Oude Kerk door de wereldberoemde, uit Soest afkomstige violiste Janine Jansen met haar broers en vader. Prachtige muziek van D. Buxtehude, J.S. Bach, R. Schumann, J. Massenet en M. de Falla zal ten gehore worden gebracht. Kaarten voor dit concert  (à € 60) zijn nog verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info: www.oudekerksoest.nl .

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden