Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Nederlandse première sprookje voor vertelling en orgel

Op zondagmiddag 26 november a.s. (aanvang: 15:00 uur) wordt in de Maria van Jessekerk te Delft het sprookje ‘Jake and the Beanstalk’, in Nederland beter bekend onder de titel ‘Sjaak (ook wel Jaap of Jacob) en de Bonenstaak’ uitgevoerd. Het is de eerste keer dat dit sprookje voor orgel en vertelling in Nederland wordt uitgevoerd.

Het is een van oorsprong oud Engels sprookje van een onbekende schrijver. Op 26 november wordt het sprookje opgevoerd door verteller Peter Beijersbergen (musicus en onderwijzer aan een basisschool in Nootdorp) en Petra Veenswijk, organiste van de Maria van Jessekerk. De muziek en teksten zijn van de Zuid- Afrikaan met Nederlandse roots en inmiddels in Canada woonachtige musicus Jacob Kloppers. Het is een spannend, muzikaal interessant sprookje (vergelijkbaar met ‘Peter en de wolf’) dat zeer levendig wordt voorgedragen. Er worden bij deze uitvoering illustraties van het sprookje op groot beeldscherm getoond van Matt Faulkner. Op een ander groot beeldscherm is Petra Veenswijk aan de speeltafel te zien.

Het is een sprookje voor kinderen van 4 tot 88 jaar. De toegang voor dit sprookje is vrij, wel is er na afloop een collecte.

 Meer info: www.veenswijkorgel.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden