Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Polle de Orgeljongen

Polle de Orgeljongen

Het verhaal van Mensje van Keulen verteld in woord en muziek

Weten kinderen nog wat een orgel is? Die vraag bracht organist Eeuwe Zijlstra en verhalenverteller Frank Belt tot de voorstelling ‘Polle de Orgeljongen’ naar het boek van de bekende schrijfster Mensje van Keulen.
Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, wordt Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen. Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.
De woorden en het orgel vertellen samen het verhaal. Zo beleven de kinderen niet alleen een geweldig avontuur, maar maken ze ook kennis met het orgel en ervaren wat muziek met je kan doen.
‘Polle de Orgeljongen’ is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De voorstelling kan geboekt worden als onderwijsproject. Voor scholen is een lesbrief gemaakt die aandacht besteedt aan het orgel als instrument en aan de invloed van muziek op je emoties.

De première van ‘Polle de Orgeljongen’ vindt plaats op donderdag 2 november 2017 om 10.30 uur in de Grote Kerk te Harlingen. Het is een schoolvoorstelling voor leerlingen van Harlinger basisscholen. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Kaarten à € 10 zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Trailer

Website: www.opverhaal.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden