Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Opa- en omadagen in het Nationaal Orgelmuseum

Opa- en omadagen in het Nationaal Orgelmuseum tijdens de herfstvakantie

Voor de derde maal worden in het Orgelmuseum zogenaamde ‘Opa- en omadagen’ georganiseerd. Veel grootouders hebben in de voorjaars-en herfstvakantie kleinkinderen te logeren voor een of meerdere dagen. En wat is er dan leuker om eens het Orgelmuseum te bezoeken?
Op dinsdag 17 en zaterdag 21 oktober krijgen alle opa’s en oma’s die mét hun kleinkinderen het museum bezoeken, 50% korting op de entreekaart. Zij betalen dan geen 6, maar 3 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.
Maar dat is niet het enige. Op deze 17e en 21e oktober worden speciale kinderrondleidingen georganiseerd, op vaste tijden: om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. De rondleidingen duren ongeveer drie kwartier. Tijdens zo’n rondleiding wordt op speelse wijze verteld hoe een orgel in elkaar zit, hoe het kan dat er zoveel verschillende klanken uit het instrument komen, en wat er met het orgel in de loop van honderden jaren is gebeurd. Ook kan een bezoekje worden gebracht aan het bijzondere Boonorgel: dit orgel ziet er heel anders uit dan veel andere orgels, maar toch is het ook een orgel! En natuurlijk wordt er ook echt gespeeld, zodat kinderen kunnen horen hoe verschillend een orgel kan klinken, van heel zachtjes en lieflijk tot robust en luid.
De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf circa 5 jaar. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor kinderen die liever zelf aan de slag gaan, of op andere dagen in de herfstvakantie langskomen, is er zelfstandig een speurtocht te maken.

Het bezoekadres van het Orgelmuseum is: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg. Parkeren kan gratis, net buiten de oude vesting.

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden