Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Jochem Schuurman organist van de Martinikerk in Franeker

Op woensdag 27 september heeft de Grote Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Franeker besloten om Jochem Schuurman per 1 december 2017 te benoemen tot de nieuwe titulair organist van de Martinikerk in Franeker. Hij volgt de eind april van dit jaar overleden Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen op. Op de vacature hadden vijf organisten gesolliciteerd. Een commissie van advies bestaande uit voorzitter Jos van der Kooy, Kees Nottrot en John Terwal, stond de sollicitatiecommissie vakkundig ter zijde.

Jochem volgde zijn professionele opleiding bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij medio 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Tijdens en na zijn studie in Groningen heeft hij zich bij andere befaamde orgeldocenten verder geschoold.

Hij behaalde diverse prijzen op orgelconcoursen. In december 2013 kreeg Jochem Schuurman het Zilveren Viooltje uitgereikt. Hij kreeg deze prijs vanwege ‘zijn verdienste een zeer traditioneel instrument als het orgel een heel nieuwe toekomst te bieden door het te verbinden aan andere instrumenten in zowel nieuwe als oude composities op gewone en ongewone locaties. Aldus is hij een voorbeeld voor jonge musici: topmusicus, innovatief, ondernemend en nieuwsgierig’.

Jochem Schuurman is momenteel organist van de gereformeerde kerken vrijgemaakt te Drachten en Ureterp. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam voor de Stichting Organum Frisicum.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden