Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Jubileum Arian van der Mark

Arian van der Mark Arian van der Mark Foto: Muziekpraktijk Van der Mark

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Arian van der Mark zijn eerste aanstelling kreeg als organist van de Gereformeerde Kerk (vrijg.) te Appingedam. Om bij dat feit stil te staan worden twee activiteiten georganiseerd: een workshop ‘zingend begeleiden’ en een jubileumconcert. Beide vinden plaats op zaterdag 4 november in ‘De Kandelaar’ in Assen (Oude Molenstraat 20).

De workshop wordt gehouden in de middag, van 14.30-16.30 uur. Het thema ‘zingend begeleiden’ is een woordspeling naar Johann Sebastian Bach die zijn leerlingen opdroeg zingend te spelen. In deze workshop staat dit principe centraal: zingend spelen, hoe vertaal je dat naar het orgel? Hoe kun je dit gericht inzetten als begeleider van de gemeentezang? Hoe vertaal je tekst naar articulatie? Naar harmonie? Ook komen vragen aan bod zoals: welk effect heeft zingend begeleiden op gemeentezang? Wat heb je nodig om zingend te kunnen begeleiden?
In de workshop is ruimte voor een beperkt aantal (max. 6) actieve spelers die elk een couplet van psalm 8  voorbereiden. De workshop is ook toegankelijk voor toehoorders.
Opgave voor de workshop is vereist. Dat kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Actieve deelnemers betalen € 15 voor de workshop, toehoorders € 10 p.p.

Het jubileumconcert vindt die avond om 20.00 uur plaats. Van der Mark brengt dan een aantal orgelwerken ten gehore van Bach, Van Noordt, Purcell en Buxtehude op het gerestaureerde Mense Ruiter-orgel dat in De Kandelaar staat.
De orgelwerken worden afgewisseld met koorzang. De toegang voor het concert bedraag €10,- per persoon.
Aan dit concert werken drie koren mee: het Evangelisatiekoor Assen, het gemeentekoor Magnalia Deï (Groningen) en Vocaal ensemble Voce Umana (Oosterwolde). De koren staan onder leiding van Arian van der Mark.

Website: http://muziekpraktijkvandermark.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden