Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

23ste Antwerpse Orgelwandeling op 16 augustus 2017

Op 16 augustus wordt de 23ste Antwerpse Orgelwandeling gehouden. Tevens wordt op die dag het boek Antwerpse Orgelwandelingen van Jan Van Mol gepresenteerd. De wandeling begint in het Karmelietessenklooster in de Rosier, dat gesticht werd in 1612 door Anna van Bartholomeus, een vertrouwelinge van Theresia van Avila. De prachtige orgelkast van Paul Van Overbeek herbergt een orgel van Henri Vermeersch.
Daarna wordt het Van Celst-instituut (ontstaan in 1817) bezocht. Het orgel aldaar is een belangrijk instrument van Merklin-Schütze uit ca. 1856 en werd in 2010 gerestaureerd door Pels & Van Leeuwen. De wandeling wordt voortgezet naar de protestantse kerk Olijfbverg (voormalig Annonciadenklooster) in de Lange Winkelstraat. Het orgel dat daar staat, is van de grote Duitse orgelfabriek Walcker uit 1905.

Deelname kost € 10, € 8 voor groepen, leden van Calcant, Orgel in Vlaanderen. Inschrijven vóór 8 augustus t.n.v. Calcant vzw BE74 0016 2555 5807.

Ontvangst en aanmelding vanaf 13.30 uur in het Karmelklooster in de Rosier. De Rosier is een zijstraat van het Mechelseplein en is gemakkelijk met de tram te bereiken (stop Mechelseplein of Nationale Bank). Met de auto naar Antwerpen centrum komen, is niet aan te raden. De wandeling begint om 14 uur en en eindigt rond 17 uur.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden