Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Koninklijke onderscheiding voor organist Willem Harold Boog

Koninklijke onderscheiding voor organist Willem Harold Boog Foto: Jan de Boer

ZEIST – In de Oosterkerk in Zeist, tijdens het jubileumconcert op 1 juli, van de 25ste Serie Orgelconcerten, is de Nijkerker Willem Harold Boog, kerkmusicus en stadsorganist van Zeist, koninklijk onderscheiden. Willem Harold Boog kreeg de versierselen, behorende bij Ridder in de Orde van Oranje Nassau, opgespeld door burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk.
Willem Harold Boog kreeg de onderscheiding voor zijn belangrijke vertegenwoordiging van de Hollandse koraalkunst in de stijl van zijn voorbeeld Willem Hendrik Zwart.  Al meer dan vijfentwintig jaar begeleidt Willem Harold Boog  de diensten in de Oosterkerk in Zeist en vanaf 2008 eenmaal per maand in de Kandelaar in Nijkerk. Met woorden als ‘U staat bekend als enorm bevlogen en getalenteerd’ en ‘vakkundig, betrouwbaar en loyale collega,’ sloot de burgemeester zijn toespraak af.
Tijdens het concert werd ook de nieuwe cd van Boog gepresenteerd, opgenomen in de Oosterkerk, met daarop werken van Händel, Saint-Saëns, Becker, Boog en Zwart. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de burgemeester van Nijkerk. Na de pauze was de presentatie van de nieuwe koraalbundel met 'drie oud-Hollandsche liederen uit Valerius Gedenckclanck'. De eerste exemplaren van deze bundel werden overhandigd aan Rob Schouw, directeur van het KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist en aan Gerard van den Tweel, bekend ondernemer uit Nijkerk.
Verder werkten aan dit jubileumconcert mee: het  Bach Consort Nijkerk (koor en orkest) o.l.v. Falco van Loon (tevens solozang), Maurice van Dijk (trompet) en KunstenHuis Muziekschool De Bilt- Zeist (vleugel, cello en gitaar).
Willem Boog bespeelde in totaal drie verschillende orgels. Na afloop van het concert werd aan alle bezoekers de nieuwe cd gratis uitgereikt.

Voor verdere informatie: www.boogconcerten.nl  en www.willemharoldboog.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden