Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Presentatie koraalboek en boek orgelcultuur Biblebelt

Bodegraven, Bethelkerk Bodegraven, Bethelkerk Foto: Jan Smelik

In de Bethelkerk te Bodegraven wordt op zaterdag 2 september een samenzangavond gehouden, waarbij het Reil-orgel wordt bespeeld door de Rijssense stadsorganist Dick Sanderman. Aanleiding is onder meer de heruitgave van het niet-ritmische koraalboek uit 2001 van Sanderman, dat lange tijd niet verkrijgbaar was. De nieuwe uitgave verschijnt bij uitgeverij Cantique te Rijssen.

Uit een onderzoek in 2015 onder 1250 organisten bleek dat bij het lezerspubliek van het Reformatorisch Dagblad de koraalboeken van Willem Hendrik Zwart en Dick Sanderman het meest geliefd zijn. Dick Sanderman zal in Bodegraven niet alleen spelen, maar ook iets vertellen over het eigene aan zijn koraalboek.

Daarnaast wordt tijdens deze avond aandacht geschonken aan een nieuwe publicatie in de serie Biblebeltstudies van uitgeverij De Banier. Prof. dr. Fred van Lieburg, hoogleraar religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam, redigeerde een boek over orgelcultuur in de Biblebelt. In een korte presentatie zal hij ingaan op de vraag, of de reformatorische gezindte een eigen orgelcultuur heeft. Klinkt muziek hier anders? Ligt dat aan de muzikanten, aan de luisteraars, aan de situatie? En is dat erg of goed?

De avond begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden