Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Plaatsing barokorgel TivoliVredenburg Utrecht gestart

Maquette van het podium met het nieuwe orgel in TivoliVredenburg te Utrecht Maquette van het podium met het nieuwe orgel in TivoliVredenburg te Utrecht

De plaatsing van het barokorgel in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht is van start gegaan. Alle werkzaamheden moeten worden voltooid vóór vrijdag 25 augustus, als het orgel tijdens de officiële presentatie en het openingsconcert van het Festival Oude Muziek 2017 voor het eerst klinkt.

Het idee voor de bouw van een barokorgel in Utrecht was er al decennialang, maar kwam pas echt van de grond toen Stichting Orgel Comité Muziekcentrum Utrecht het plan in 2012 nieuw leven inblies. De komst van het orgel heeft veel betekenis voor de concertpraktijk van de oude muziek wereldwijd. TivoliVredenburg en het Festival Oude Muziek zijn verheugd het unieke instrument deze zomer gezamenlijk te mogen presenteren.

Orgelfeest in TivoliVredenburg
Orgelbouwers Van Vulpen hebben tot vrijdag 25 augustus de tijd om de plaatsing te voltooien. Na de officiële overdracht en inspeling krijgt het orgel een vooraanstaande rol in het Festival Oude Muziek en klinkt het in concerten van onder meer Vox Luminis, Benjamin Alard en de Nederlandse Bachvereniging. Ook is het nieuwe orgel veel te horen in het nieuwe concertseizoen van TivoliVredenburg.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden