Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Presentatie Schnitgers Droomprijs 2017

Voor de presentatie van de Schnitgers Droomprijs 2017 op maandagavond 26 juni 2017 in de Der Aa-kerk van Groningen nodigde laureaat Lien van der Vliet de oude en de nieuwe organist van de Dom in Utrecht uit. Jan Jansen en Jan Hage improviseren op het orgel in de Der Aa-kerk op twee liederen uit het liedboek.

Jan Jansen
Jan Jansen is een veelzijdig en ervaren musicus: hij studeerde orgel, klavecimbel en piano aan het Utrechts Conservatorium. Naast zijn solistendiploma’s behaalde hij ook de Prix d’Excellence voor orgel. Hij trad op als solist op met onder meer het Concertgebouwkamerorkest en The Academy of St. Martin in the Fields. Kamermuziek maakt hij onder anderen met zijn kinderen David (orgel en klavecimbel), Maarten (cello) en Janine Jansen (viool).

Jan Hage
Jan Hage is een van de meest veelzijdige en virtuoze organisten van dit moment. Hij won vele prijzen en is een warm pleitbezorger van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met onder andere de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en diverse ensembles. Sinds 2011 is Jan Hage organist van de Domkerk in Utrecht.

Schnitgers Droom
Dit concert is onderdeel van Schnitgers Droom. De Der Aa-kerk beschikt over een orgel van de Hamburgse orgelbouwer Arp Schnitger (1648-1719). Met een succesvol festival werd in 2011 het beroemde orgel na jaren van restauratie opnieuw in gebruik genomen. Sindsdien worden er in de serie Schnitgers Droom concerten georganiseerd rond het Schnitgerorgel met traditie en vernieuwing als rode draad. Het programma brengt orgelcultuur op een brede, toegankelijke en inspirerende manier in beeld en is nadrukkelijk meer dan het traditionele kerkorgel. 

Entree: € 10,-. Kaarten zijn hier online verkrijgbaar.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden