Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Eindhoven Samen zingen met 1000 Stemmen. Huub Oosterhuis 85 jaar

Op 21 oktober vindt in het Muziekgebouw Eindhoven het evenement 'Samen zingen met 1000 stemmen' plaats. Aanleidingen is de 85ste verjaardag van Huub Oosterhuis.
Huub Oosterhuis is de belangrijkste liturgievernieuwer van ons taalgebied. Hij is de inspirator van de Ekklesia Amsterdam en van daaruit van talrijke andere liturgische gemeenschappen in Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Op 1 november is hij jarig maar wij vieren het, samen met hem, op 21 oktober 2018 in Muziekgebouw Eindhoven.
Op 21 oktober wordt onder meer Het Lied van de Aarde uitgevoerd. Dit werk gaat over de schepping en hoe de mens daarmee omgaat; over zijn relatie met God (gezongen door de sopraan Danny van Hoof) en het visioen van een nieuwe Aarde. Deze concertante opera wordt uitgevoerd met groot koor en orkest en (deels) met de vocale ondersteuning van alle aanwezigen en staat onder leiding van de Vlaamse dirigent Geert Hendrix.

Het project 1000 Stemmen zingen Oosterhuis is een initiatief van Leerhuis & Liturgie Brabant, Mariënburg-Vereniging van kritisch katholieken-, Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven (SOVE) in samenwerking met Leerhuis- en Liturgieprojecten Lier (B) en Ekklesia Amsterdam.

De kaartverkoop aan de zaal is gestart. Klik HIER voor het ticketportaal van het Muziekgebouw Eindhoven.

Indien u deel uit wilt maken van het groot koor en het repertoire enigszins gaat repeteren kunt u zich ook inschrijven als zanger(es). Ook exposanten of donateurs verzoeken wij van de onderstaande knop gebruik te maken. Bovendien kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief! Wilt u met zekerheid erbij zijn? Wilt u op de hoogte blijven?

Klik dan HIER om nu in te schrijven.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden