Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Werkweek voor liturgie en kerkmuziek 2018

Bovenoverzicht van Centrum Bovendonk, Hoeven Bovenoverzicht van Centrum Bovendonk, Hoeven

Heb jij er plezier in om ontspannen muziek te maken? Hou je van kerkmuziek of wil je je verdiepen in de achtergrond en betekenis van liturgie? Dan ben je van harte welkom bij de Werkweek voor liturgie en kerkmuziek, georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland. Je kunt je individueel opgeven, maar ook met familieleden, cantorij-leden of andere kerkleden en musici. Een week lang ga je intensief aan de slag met kerkmuziek. Een team van enthousiaste musici en theologen staat garant voor een inspirerend programma.

Thema: ‘Nu laat ons gaan’, over de zending
Dit jaar staat de Werkweek in het teken van de ‘zending’. Aan het eind van de dienst, vóórdat de zegen wordt gegeven, worden wij heengezonden. De zending vormt een belangrijke schakel tussen dat wat gevierd wordt in de dienst, en dat wat ons te doen staat in de wereld waarin wij leven. Gerechtigheid doen, vrede brengen, het evangelie handen en voeten geven – daartoe worden wij als gemeente geroepen. Zondagse liturgie heeft geen betekenis wanneer er geen verbinding is met ons handelen op door-de-weekse-dagen. Vieren en dienen horen bij elkaar. De zending verbindt die twee. Over de zending gaat het dit jaar. Waartoe worden wij gezonden? Wat betekent die zending? Hoe verbinden wij dat wat wij vieren met ons dagelijks leven? Deze vragen bieden stof genoeg voor verdieping, muziek genoeg om te zingen en reden genoeg om te vieren.

Datum, plaats, tijd en aanmelding
De Werkweek voor liturgie en kerkmuziek 2018 wordt gehouden van dinsdag 17 juli (9.30-11.00 uur aankomst) tot en met vrijdag 20 juli (14.00 uur vertrek). De werkweek telt 28 uur studiebelasting voor predikanten en kerkelijk werkers in het kader van de Permanente Educatie.
Locatie is Centrum Bovendonk, een voormalig seminarie en nu congreshotel. Een sfeervol gebouw met een eigen kapel, refter, bibliotheek en een gezellige binnenplaats. www.bovendonk.nl. Je vindt Centrum Bovendonk aan de Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, nabij Bergen op Zoom en Roosendaal. Het centrum is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Deelnamekosten variëren van € 235 p.p. voor een tweepersoonskamer voor jongeren tot 30 jaar tot € 530,- p.p. voor een luxe eenpersoonskamer, bereikbaar per lift.
Meer informatie en aanmelden

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden