Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Kerkmuziekcursus Dieren afgerond: zes nieuwe bevoegden!

Cursisten van de kerkmuziekcursus te Dieren Cursisten van de kerkmuziekcursus te Dieren Peter Ouwerkerk

Op zaterdag 17 maart jongstleden was de laatste van drie examendagen van de Kerkmuziek-III-cursus in Dieren. Drie jaar lang kwam een flinke groep enthousiaste cursisten elke twee weken bij elkaar om de lesstof te bespreken. Docenten Pieter Endedijk (liturgiek), Els Dijkerman (cantoraat en theorie) en Wilbert Berendsen (orgel) stonden garant voor een vakkundige begeleiding. Groepsgewijs raakte men steeds meer thuis in zowel de kunst van het kerkelijk orgelspel, het leiden van een cantorij en het vakkundig samenstellen van een orde van dienst. Vakken als orgelbouw, hymnologie en algemene muziekleer hoorden daar vanzelfsprekend bij.

Het resultaat is dat zes cursisten op 17 maart in Lochem zowel hun Diploma Kerkmuziek als van landelijk cursuscoördinator Peter Ouwerkerk de Derdegraads Bevoegdheid in ontvangst konden nemen. Voor sommigen was dat al de tweede: zij hadden tijdens de vorige cursus de orgelrichting gevolgd, en rondden deze keer aan dezelfde cursus het vak cantoraat af.

Momenteel lopen ook kerkmuziekcursussen in Den Haag en Groningen, en inmiddels is er alweer belangstelling voor de volgende cursus in de omgeving van Dieren. Op dit moment volgen bij elkaar zo’n dertig cursisten ergens in het land een kerkmuziek-III-cursus.

Iedereen die is geïnteresseerd in het volgen van een van de cursussen in de genoemde plaatsen, kan zich aanmelden bij het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie in de Landelijke Dienstenorganisatie van de PKN. Het e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie is te vinden op www.protestantsekerk.nl/pcte/cursussen/kerkmuziek.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden