Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Kerkliedwiki Festival in de Amersfoortse Zwaan

Op zaterdag 3 februari 2018 komen de vrijwilligers, die de website Kerkliedwiki.nl vullen en onderhouden, opnieuw bijeen in de Amersfoortse Zwaan (de Lutherse Kerk in Amersfoort).
In de ochtend zijn vrijwilligers welkom die willen meewerken aan het vullen van de website. Met laptops strijken zij neer aan de tafels in de Lutherse kerk en gaan samen aan de slag. Nieuwkomers zijn van harte welkom tussen 10.00 en 13.00 uur. Zij worden door ervaren vrijwilligers wegwijs gemaakt en kunnen meestal direct aan de slag met enkele overzichtelijke taken. Iedereen die overweg kan met tekstverwerking of met Wikipedia kan zinvol bijdragen en plezier beleven aan het samen vullen van dit naslagwerk.

Het middaggedeelte begint om 13.30 uur met inloop en informatie voor wie meer wil weten over zoeken en vinden in de Kerkliedwiki. De vrijwilligers brengen de website graag via persoonlijke contacten,  verhalen en met een online speurtocht tot leven. Van 15.00–17.00 uur is er een feestelijk programma met presentaties, workshops en quizvragen. Zo zijn er o.a. 6 minicolleges en workshops verzorgd door twee dichters (Sytze de Vries en Michael Steehouder), twee dominees (Janneke Nijboer en Willem-Jan Dekker), en twee musici (Cees-Willem van Vliet en Willeke Smits). Zij nemen de bezoekers mee in afwisselende verhalen en laten hen zelf interessante dingen ervaren door liederen te zingen. Want natuurlijk zal er ook veel gezongen worden. Liederen van de meest geraadpleegde pagina’s in de Kerkliedwiki tot de primeur van een geheel nieuwe vertaling van een mooi oud Lutherlied, gemaakt door Sytze de Vries en getoonzet door Cees-Willem van Vliet. Van dit lied ‘Mit Fried und Freud ich fahr dahin’, Luthers liedversie van de Lofzang van Simeon, is de laatst gepubliceerde vertaling alweer uit 1954. Het werd daarom tijd voor een nieuwe tekst die zeer goed past bij deze dag.

Toegang is gratis (collecte na afloop). De kerk is open vanaf 10.00 uur. Het programma van het Festival is van 15.00-17.00 uur. De Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61, Amersfoort.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Concertagenda

Het aankondigen van concerten kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van deze nieuwssite,
de digitale KVOK-nieuwsbrief en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden