Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Projectzangers gezocht voor Mozarts Krönungsmesse in Alkmaar

Ter gelegenheid van vijfhonderd jaar Grote Kerk te Alkmaar wordt op zondag 6 mei 2018 om 11.00 uur de Krönungsmesse van Mozart tijdens een viering ten gehore gebracht. Het organiserend comité heeft voor deze historische gebeurtenis een prachtige en feestelijke compositie uitgekozen. Een van de beroemdste missen van Wolfgang Amadeus Mozart, en wel zijn Krönungsmesse.

Deze mis is geschreven voor vier solozangers, koor en orkest. De orkestpartij wordt vertolkt door stadsorganist Pieter van Dijk op het schitterende Van Hagebeer/Schnitgerorgel. De solozangers zijn gecontracteerd, en het koor zal bestaan uit leden van de Matthias-Laurentiusparochie en projectleden, allen onder leiding van de muzikaal directeur Una Cintiņa.

Het organiserend comité is op zoek naar nog meer projectzangers dan er nu al zijn. Veel koren in Alkmaar hebben inmiddels een uitnodiging gekregen om hun leden hierop te attenderen. Zit u niet op een koor maar wilt u ook meezingen? Dan kunt u zich vóór 5 februari aanmelden bij Kees Pater, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , onder vermelding van zangstem. De kosten om mee te doen bedragen € 50 (inclusief partituur en koffie). Er komen 8 tot 10 repetities op de woensdagavond (thuisstudie is gewenst), en de generale repetitie op 5 mei na 18.00 uur.

Op deze zondag 6 mei is er sinds lange tijd, en voor de katholieken sinds meer dan vier eeuwen, weer een mis in de Grote Kerk. Dit is zó bijzonder dat de bisschop zal voorgaan in de viering. Het is dan trouwens dubbel feest in de Grote kerk. In deze zelfde viering wordt namelijk ook het mysterie van het Bloedwonder herdacht

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden