Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Lutherse Werkweek voor Kerkmuziek – 28 juli t/m 3 augustus 2018

Huize Elisabeth te Denekamp Huize Elisabeth te Denekamp Bron: inzichtmeditatie.com

De Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek organiseert van zaterdag 28 juli tot en met vrijdag 3 augustus haar jaarlijkse Werkweek voor Kerkmuziek in Huize Elisabeth van de zusters Franciscanessen in Denekamp.
Voor het eerst zal er dit jaar de mogelijkheid zijn om, naast deelname aan de volledige week, ook halverwege de week (op dinsdag 31 juli) in te stromen om deel te nemen aan de repetities van een kleinkoor. Dit koor zal bestaan uit mensen die een zeer ruime ervaring hebben in het zingen in een kamerkoor en die vooraf de bladmuziek ingestudeerd moeten hebben, zodat op de repetities direct aandacht kan worden besteed aan de muzikale afwerking. Voor dit kleinkoor zullen vooraf stemtesten afgenomen worden (indien de dirigenten uw stem nog niet kennen). Tijdens de week zullen zowel aparte als gemeenschappelijke repetities zijn. Voor de zangers van dit kleinkoor zullen op drie zaterdagen in april (7, 14 of 21 april in de Lutherse Kerk in Utrecht) stemtesten worden afgenomen door de dirigenten Hans Jansen en Tymen Jan Bronda.

Op zondag 29 juli zal het grote weekkoor met elkaar de zondagsdienst vieren in de kapel in Denekamp. Tijdens het slotconcert op vrijdag 3 augustus in de Dorpskerk in Wilp wordt dubbelkorige muziek uitgevoerd door het weekkoor en het kleinkoor en door solisten en instrumentalisten. Muziek van o.a. Heinrich Schütz, Samuel Scheidt, Matthias Weckmann, Dieterich Buxtehude en Joh. Seb. Bach zal op het programma staan.

Deelnemersprijzen voor het grote koor (gehele week) zijn € 585 voor een eenpersoonskamer en € 520 voor een tweepersoonskamer. Voor de zangers die vanaf dinsdag meezingen in het kleinkoor € 295 (eenpersoonskamer) en € 260 (tweepersoonskamer).Voor jongeren zonder regulier inkomen € 260 (hele week) en € 130 (vanaf dinsdag).

Meer informatie en aanmelden:
www.luthersewerkgroepkerkmuziek.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden