Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Kerkkorendag 2017 in Utrecht

Lutherse Kerk Utrecht Lutherse Kerk Utrecht Foto: Jan Smelik

Op zaterdag 14 oktober organiseert de Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek een Kerkkorendag. Deze dag wordt gehouden in de Lutherse Kerk te Utrecht.
In het kader van het Lutherjaar 2017 wordt het een extra feestelijke korendag. Niet alleen lutherse kerkkoren en cantorijen maar iedereen die van zingen houdt, mag meedoen. De kinderen van de Jeugdmuziekdagen werken mee en tevens worden de deelnemers van de werkweek en van Stichting Koninginnezang van harte uitgenodigd!
Om 10.00 uur staat koffie en thee klaar, om 10.30 uur beginnen de repetities (lunch zelf meenemen). De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een vesper.

De kinderen zullen ’s ochtends in een aparte ruimte repeteren, na de lunch zal gezamenlijk worden gerepeteerd. Uiteraard zullen kerkliederen van Luther centraal staan, een aantal in nieuwe, recente hertalingen. Daarnaast veel lutherse meerstemmige kerkmuziek, en muziek voor de liturgie van de afsluitende vesper. De dag zal worden geleid door Els Hermanides en Hans Jansen. Liturg is ds. Perla Akerboom-Roelofs, organist is Sebastiaan ’t Hart.

Aanmelden voor 30 september bij Els Hermanides: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 644 60 87.

Indien gewenst kan de muziek tevoren opgestuurd worden.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden