Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Choral Evensongs in Grote Kerk Leeuwarden

Schola Liturgica uit Leeuwarden Schola Liturgica uit Leeuwarden Foto: Schola Liturgica Leeuwarden

In de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden wordt elke tweede zondag van de maand (aanvang: 17.00 uur) een Choral Evensong gevierd. De eerstkomende evensong is op zondag 10 september. De evensong wordt gezongen door de Schola Liturgica onder leiding van Geke en Sjouke  Bruining, het orgel wordt bespeeld door Mattijs de Vreugd.  De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang.

Gezongen wordt het Magnificat en Nunc dimittis van Charles Wood in E flat (set 2). De Responses zijn van de hand van Richard Shephard, een hedendaagse componist verbonden aan de kathedraal van York. Ook van een voormalige organist van York Minster, Sir Edward Bairstow, wordt een stuk uitgevoerd. Het ingetogen ‘I sat down under his shadow’ wordt aan het begin van de dienst gezongen. Als Anthem klinkt het ‘O how amiable are thy dwellings’ van Ralph Vaughan Williams, een van de grote Britse componisten van de vorige eeuw. Daarnaast worden berijmde en onberijmde psalmen gezongen en is er samenzang.

De Schola Liturgica is opgericht in 1995 als projectkoor om te zingen in anglicaanse kathedralen. Inmiddels worden 5 projecten per jaar georganiseerd met zangers vanuit het hele land, die de diensten in een van de Engelse kathedralen verzorgen.  Afgelopen zomer heeft een projectkoor van de Schola Liturgica een week lang de dagelijkse getijdediensten in Gloucester Cathedral gezongen.
Dit jaar worden nog Winchester Cathedral, Westminister Abbey en St. Paul ’s Cathedral bezocht.
Daarnaast wordt de Schola steeds vaker gevraagd ergens in Nederland een evensong te verzorgen.  Op 3 september zingt de Schola in de Laurenskerk te Rotterdam een evensong en op 15 oktober in de Nieuwe Kerk te Groningen.   

Website: www.zingeninengeland.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden