Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Basiscursus Cantor

Basiscursus Cantor Foto: kerkzang.nl

In november 2017 gaat de ‘basiscursus cantor’ weer van start. Deze cursus van Kerkzang.nl vond voor het eerst plaats in 2013 en gaat n zijn vijfde ronde in. Inmiddels is er ook een ‘vervolgcursus cantor’ geweest. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten op de zaterdagochtend in de periode november 2017 tot februari 2018. In deze cursus gaat het om zingend voorgaan in de liturgie. Twee aspecten staan centraal: de cantor als voorzanger en de cantor die op een stimulerende manier de gemeente vertrouwd maakt met allerlei vormen van kerklied en gemeentezang. Er wordt gewerkt aan de hand van het Liedboek – Zingen en bidden in huis en kerk. De cursus wordt gegeven door Catrien Posthumus Meyjes en Anje de Heer.

De cursus richt zich op amateur-kerkmusici en andere belangstellenden. Er wordt steeds bij het niveau van de individuele deelnemer aangesloten. Het gaat om zeven zaterdagochtenden, (11 november, 9 december, 13 en 27 januari, 3, 10 en 17 februari).

Onderwerpen die worden behandeld: liturgische functie van de cantor, stemvorming, slagtechniek/tacteren, repertoirekennis, en inspirerend leiden van de gemeentezang. Basale kennis van het notenschrift is van belang.

Plaats van handeling is kerkgebouw De Rank, Lupinestraat 11 te Nieuwegein (goed te bereiken met openbaar vervoer, en per auto).

Download de flyer plus inschrijvingsformulier of neem contact op met Kerkzang.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 033 2586484 (di t/m do tijdens kantooruren).

Inschrijving geschiedt op volgorde van ontvangst; minimum aantal deelnemers: 10.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden