Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Landelijke examendag Kerkmuziek-3

Voor organisten en koordirigenten die door middel van zelfstudie de modulaire opleiding Kerkmuziek-3 (deels) hebben bestudeerd, wordt op zaterdag 28 oktober 2017 een landelijke examendag gehouden. Behalve voor hen die zelfstandig de kerkmuziekmodules hebben bestudeerd, is de examendag ook dé gelegenheid voor cursisten om niet behaalde vakken alsnog af te sluiten en op die manier het diploma te behalen. Ook is er ruimte voor proefexamens, om een idee te krijgen van het niveau waarop de modules moeten worden beheerst.
Het is niet noodzakelijk dat alle vakken in één keer worden afgerond; de diverse examens kunnen over meerdere jaren worden uitgesmeerd. Wanneer alle vakken succesvol zijn afgesloten, ontvangt de kandidaat het Diploma Kerkmuziek dat recht geeft op de derdegraads bevoegdheid Orgel of Cantor.
De locatie zal centraal in Nederland gelegen zijn en wordt bekendgemaakt zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Meer informatie aanvragen en aanmelden kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Informatie over de modules en de exameneisen is te vinden op www.protestantsekerk.nl/pcte/cursussen/kerkmuziek.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden