Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Studiedagen van het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie

Bovendonk, Hoeven Bovendonk, Hoeven www.bovendonk.nl

Van 18-21 juli 2017 vindt in Bovendonk te Hoeven een werkweek voor liturgie en kerkmuziek plaats, georganiseerd door het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie. Het thema van de werkweek is: ‘Hier sta ik’. Tijdens deze studiedagen staat Luther centraal. Onder leiding van de staf wordt zingend en vierend, dirigerend en verdiepend, lezend en spelend, ingegaan op allerlei aspecten van het leven van Luther. Tafelmuziek, Luther-liederen, tafelgesprekken. Dagelijks vieren en zingen we de getijden, er is veel - heel veel - ruimte om te zingen, elkaar te ontmoeten en te inspireren.
Hoe gaan wij om met het spanningsveld tussen traditie en vernieuwing. Dat spanningsveld raakt zowel de liturgie als de liturgische muziek. En wat heeft het Luthers leesrooster ons te zeggen? Wat moeten we überhaupt met een leesrooster....? En hoe ziet de liturgie er uit, welke is onze manier van vieren in de concrete gemeente waartoe wij behoren? Welke spanningsvelden ontmoeten we daar?
Kortom: ook dit jaar weer een boeiend thema waar genoeg over te zeggen valt, maar in ieder geval ook te zingen!

Voor predikanten, kerkelijk werkers, dirigenten, organisten, cantorijleden en voor iedereen die zich betrokken weet bij de kerk. De stafleden zijn Elske te Lindert, Monique Schendelaar, Rienk Bakker, Theo Menting, Gijs van Schoonhoven en Maarten Diepenbroek.

Lees meer: www.protestantsekerk.nl

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden