Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Lieddag ‘Heel de aarde’ met Tom Löwenthal in Amersfoort

Koorgroep ’t Zand Koorgroep ’t Zand

Dit jaar bestaat de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan ’t Zand 29 in Amersfoort tweehonderd jaar. Dat bijzondere jubileum wordt in de zomer gevierd met een groots jubileumprogramma. Een van de hoogtepunten is de Lieddag op zaterdag 24 juni, onder leiding van Tom Löwenthal. Het thema − ‘Heel de aarde’ − is o.a. ontleend aan ‘Laudato Sí’, waarin paus Franciscus bijzondere aandacht vraagt voor de schepping.

De Lieddag begint om 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) en duurt tot circa 17.00 uur. Zowel koren als individuele deelnemers zijn welkom in de fraaie ‘Waterstaatskerk-avant-la-lettre’ in het oude stadscentrum van Amersfoort. De liederen − oude en nieuwe, op tekst van Huub Oosterhuis en getoonzet door Antoine Oomen en Tom Löwenthal zelf − worden geoefend met steun van de Koorgroep ’t Zand, met piano/orgelbegeleiding van Martin Lorijn.

De liederen zijn gekozen uit diverse bundels. Op het programma staan:
• Die chaos schiep tot mensenland (Antoine Oomen)
• Dat ik aarde zou bewonen (Tom Löwenthal)
• Ten dage dat hij maakte (Antoine Oomen)
• Blinde ogen(Tom Löwenthal)
• Aarde, werk van uw handen (Antoine Oomen)
• Aarde, deze enig denkbare (Tom Löwenthal)
• Mocht het waar zijn (Antoine Oomen)
• Om water (Tom Löwenthal)
• Hoog te paard (Antoine Oomen)
• God weet, komt het goed (Antoine Oomen)

Na de repetities, die worden onderbroken door een lunch- en een theepauze, wordt de Lieddag afgesloten met een korte vesperviering, waarin de geoefende liederen worden uitgevoerd. Deelnemers wordt verzocht zelf voor hun lunch te zorgen; in de kerk zijn daartoe geen voorzieningen getroffen. Bij de kerk parkeren is vrijwel onmogelijk, maar op redelijk korte afstand is er wel gelegenheid tot betaald parkeren op openbare parkeerterreinen (Achter Davidshof en Flintplein) en in parkeergarages (Stadhuisplein  en St. Jorisplein).

Voor elke deelnemer/ster is er een bundel met de koorpartijen beschikbaar, die op 24 juni bij binnenkomst ter plaatse wordt uitgereikt na betaling van de deelnemersbijdrage van € 20,00 (bundel, koffie/thee).
Opgave voor deelname − tot 1 juni − en info uitsluitend bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met duidelijke vermelding van naam en adres van de deelnemer/ster.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden